Ralph Martens Motorsport

Importeur en agent van merken als Scorpion EXO helmen, Hit-Air airbagvesten, Modeka Motorkleding en Grip-Lock stuursloten voor de Nederlandse markt.

Scorpion EXO-R1 Air FABIO Monster Replica Matt Black-Silver

Met de komst van Fabio Quartararo weet het Monster Energy Yamaha MotoGP Team weer de nodige successen te boeken. De Franse sensatie van de afgelopen seizoenen betaalt het vertrouwen van zijn team uit in klinkende resultaten. Als coureur is het uiteraard van belang om goed beschermd het circuit op te gaan, helemaal als de snelheden boven de 300 km/u komen te liggen. Quartararo racet al jaren op hoog niveau met de beste helm die Scorpion hem kan bieden. Deze samenwerking komt in 2021 tot uiting in een unieke replica, de EXO R1-Air Fabio Quartararo Monster Replica. Het ontwerp is gemaakt door de beroemde helmendesigner Aldo Drudi. De speciale EXO R1-Air Fabio Quartararo Monster Replica is een precieze kopie van de helm waar Quartararo in de MotoGP mee rijdt in de rode kleur. Deze R1-Air is zelfs voorzien van het befaamde Monster Energy-logo. Nu is daar ook de versie in mat zwart-zilver bijgekomen.

De Scorpion EXO R1-Air Fabio Quartararo Monster Replica onderscheidt zich door de laatste veiligheidstechnieken te combineren met comfortverhogende features. Zo is de buitenschaal van de EXO-R1 Air Fabio Replica gemaakt van Ultra TCT, een zeer sterke en toch lichte glazvezelstructuur. Daarnaast zijn er drie verschillende maten voor de buitenschaal beschikbaar, waardoor de helm zeer compact uitgevoerd kan worden. Een ander groot voordeel zijn de ‘emergency’ wangkussens. Bij een eventueel ongeval haal je deze gemakkelijk weg, waarna medisch personeel de helm zonder verhoogd risico kan verwijderen. Een titanium dubbel d-sluiting ontbreekt uiteraard niet. Naast veiligheid wordt eveneens veel aandacht besteed aan het comfort. 

De perfecte pasvorm ontvang je door Airfit. Door lucht toe te voegen, zorgt dit systeem dat de wangkussens (met een uitsparing voor brildragers) perfect aansluiten. Om zo veel mogelijk hitte uit de helm te houden, maakt de EXO R1-Air Fabio Quartararo Monster Replica gebruik van een uitstekend ventilatiesysteem en KwikWick III-voering. Zo blijft het hoofd koel tijdens intensieve inspanningen op de motor, zoals circuitrijden. Scorpion levert een zeer complete en unieke helm met de EXO R1-Air Fabio Quartararo Monster Replica. Om het geheel af te maken, worden standaard twee vizieren bij de helm geleverd. Naast een helder vizier (inclusief tear off-pins en Pinlock Maxvision) ontvang je namelijk ook een dark smoke-vizier.

Maatvoering: XS tot en met XL (drie verschillende buitenschalen). Prijs: € 529,90. Garantie: 5 jaar

OVER SCORPION HELMETS

In slechts enkele jaren heeft het Koreaanse Scorpion Helmets de wereld veroverd en blijft de fabrikant bezig om de beste en veiligste helmen te bouwen. Dat doet Scorpion in samenwerking met maar liefst 600 medewerkers. Het gehele proces van de helm wordt in eigen huis afgehandeld, zodat Scorpion Helmets een optimale kwaliteit aan de klant kan bieden. Elk model van de street- en off road-lijn is daardoor ook ECE 22-05 goedgekeurd.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Ralph Martens Motorsport

Thema door Anders Norén