Ralph Martens Motorsport

Importeur en agent van merken als Scorpion EXO helmen, Hit-Air airbagvesten, Modeka Motorkleding en Grip-Lock stuursloten voor de Nederlandse markt.

EXO-GT SP AIR

Nieuw binnen de Apex series van Scorpion EXO is er nu de EXO-GT SP Air. Deze motorhelm is het beste van wat Scorpion EXO te bieden heeft, wat ook blijkt uit de gebruikte materialen, nieuwste technologische vindingen en het ongeëvenaarde vakmanschap. Dit maakt de EXO-GT SP Air niet enkel uniek binnen de Scorpion EXO line-up, maar zet ook een nieuwe standaard binnen de industrie.

Zeven lagen

Dit blijkt al uit de buitenschaal. Deze is opgezet uit maar liefst zeven verschillende lagen! Twee verschillende type carbon lagen (waaronder Scorpion EXO Lite Force Carbon), vier verschillende fiber mix lagen en een speciaal bewerkte buitenlaag. Door deze opbouw van verschillende lagen is de EXO-GT SP Air niet alleen zeer sterk, maar is ook het gewicht evenredig verdeeld. Met een gewicht van 1.350 gram (maat M) maakt dit de Scorpion EXO-GT SP Air tot één van de lichtste helmen die voldoet aan de ECE 22.06 normering, de nieuwste veiligheidsstandaard voor motorhelmen.

Pinlock standaard

Het Optical Class 1 vizier onderstreept eveneens de positionering van de Scorpion EXO-GT SP Air. Door toepassing van verschillende diktes van de lens over het oppervlak zorgt dit ervoor dat het lichtbeeld niet vervormd. Hetzelfde geldt voor het zonnevizier, dat ook voorzien is van dezelfde technologie. Prettig aan het zonnevizier is trouwens ook, dat de hoogte hiervan instelbaar is. Een Smoke vizier wordt standaard meegeleverd. Het nieuwe Ellip-TEC II sluitingsmechanisme zorgt niet enkel voor het goed dichtzetten van het vizier, maar zorgt er ook voor dat het luchtdicht zit, met een vergrendelingsmechanisme. Standaard meegeleverd is eveneens de Pinlock 120 XLT.

Cool Tech

Verder draagcomfort komt van het Scorpion Cool Tech systeem. Door de instromende lucht te maximaliseren, wordt warme lucht snel afgevoerd. De EXO-GT SP Air maakt hierbij gebruik van verschil in luchtdruk om koele lucht naar binnen te zuigen en warme lucht af te voeren. Uiteraard is ook de EXO-GT SP Air voorzien van het Airfit systeem, waarmee de rijder met behulp van Airfit de helm perfect op maat kan maken. de dubbel-D sluitringen zorgen niet enkel voor het eenvoudig op- en afzetten van de helm, maar bieden ook extra veiligheid. Niet voor niets is dit type sluiting verplicht op de meeste circuits of circuitdagen.

Om het draagcomfort nog verder te vergroten is de Scorpion EXO-GT SP Air voorzien van een hydrofoob binnen voering. Dit voelt niet alleen zacht en prettig op de huid, maar zorgt ook voor een verbeterde koeling en een effectieve afvoer van transpiratie.

Universeel Bluetooth communicatiesysteem onderweg

Prettig is eveneens dat de Scorpion EXO-GT SP Air al is voorbereid op het EXO COM Link 1 en Link 1C communicatie systeem. In de nabije toekomst lanceert Scorpion namelijk een universeel Bluetooth communicatiesysteem voor motorhelmen, waarbij de focus ligt op eenvoudige koppeling (ook met andere systemen) en een grensverleggende geluidskwaliteit. De EXO-GT SP Air is alvast voorbereid op dit systeem, al blijft het ook zeer eenvoudig om uw huidige systeem te monteren.

  • Maatvoering: XS tot en met XXXL* (in drie verschillende buitenmaten)
  • Prijs: vanaf € 469,90
  • Kleuren Solid: Matt Black, Matt Blue, Matt Pearl Black, Metal Black, Pearl White
  • Kleuren Augusta: Matt Black/Grey/Red, Matt Black/Grey/Blue, Matt Black/Grey/Green, Matt Black/Grey/Neon Yellow,
  • Kleuren Techlane: Matt Black/Grey/Red, White/Blue/Neon
  • Kleuren Touradven: Pearl White/Silver, Matt Black/Pink, Matt Black/Silver
  • Garantie: 5 jaar

* XXXL maten voorlopig alleen verkrijgbaar in Solid matt black, Matt Pearl Black en Augusta Black-Grey-Red.

Verder Bericht

© 2024 Ralph Martens Motorsport

Thema door Anders Norén